*Trandafiri – Ulei

Rose Oil – Uleiul de trandafiri este binecunoscut pentru calitatile sale si este foarte des intalnit in cosmetica naturista, fiind recomandat atat pentru ten, cat si pentru corp. Pentru a se obtine un litru de ulei, sunt necesari intre 308.000 si 310.000 de trandafiri, iar petalele trebuie culese in mod obligatoriu inainte de rasaritul soarelui, pentru a se obtine maximum de ulei posibil (daca o floare ar fi culeaza la pranz de exemplu, s-ar pierde aproximativ jumatate din cantitatea de ulei care ar putea fi extrasa). Acest amanunt este suficient pentru a ne da seama cat de pretioase sunt lotiunea sau uleiul de trandafir si de ce au atat de multe efecte benefice pentru epiderma.