Vetivert - Ulei

Vetivert Oil - Vetiverul este o planta inalta care creste in smocuri similare cu iarba, are frunzele lungi si parfumate, cu un complex de radacini subterane, care se adancesc la peste 1 metru. Este in principal cultivat in zonele tropicale, India, Tahiti, Java si Haiti. Iarba de vetiver a fost folosita in Calcutta si Haiti pentru confectionarea acoperisurilor de stuf si pentru copertine, jaluzele, umbrele de soare, in timp ce in Java radacinile au fost folosite pentru tesut covoare. Azi este un ingredient popular pentru fabricarea de sapunuri, produse de toaleta, cosmetice si parfumuri. Nu este de neglijat nici faptul ca este eficient impotriva eroziunii solului.